15/10/2018

MEĐUNARODNI DAN SLIJEPIH “DAN BIJELOG ŠTAPA”

Dana 18. listopada 2018. slijepi i slabovidni članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ će zajedno s mladim volonterima Volonterskog Centra-Tenja, ravnateljem i muzejskom pedagoginjom Muzeja Slavonija upoznavati baštinu u prostoru Muzeja Slavonije, te se preko nje upoznati s davnom prošlošću ovog grada.

2014. godine, povodom Međunarodnog dana slijepih „Dan bijelog štapa“, članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ Osijek organizirano su otišli u posjet Galeriji likovnih umjetnosti. Razgledajući postavke javila se potreba da se upozna kulturna baština Grada Osijeka. Pokrenuta je akcija ” Prošetajmo zajedno – učimo zajedno“. Želja članova je ove godine ići korak dalje s projektom “Prošetajmo zajedno – učimo zajedno“, ovog puta u upoznavanju upoznavanje kulturne baštine u Muzeju Slavonije i Glazbenoj školi.

Glavna aktivnost je temeljena na snalaženju u prostoru, detaljnom mapiranju karakterističnih kulturno-povijesnih, turističkih i arhitektonskih elemenata Grada Osijeka. Slijepi i slabovidni članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ će zajedno s mladim volonterima Volonterskog Centra – Tenja, ravnateljem i muzejskom pedagoginjom Muzeja Slavonija upoznavati baštinu u prostoru Muzeja Slavonije, te se preko nje upoznati s davnom prošlošću ovog grada. Također je planiran posjet Glazbenoj školi, gdje će članovi udruge i volonteri, zajedno zahvaljujući dodiru, zvuku i pokretu razgledati izložene instrumente. Cilj je povećati sposobnost slijepih i slabovidnih u obilasku svog grada, povećati znanje o povijesno-kulturnim znamenitostima te u isto vrijeme senzibilizirati i obučiti mlade volontere na pravilan kontakt prilikom susreta sa slijepim osobama.

Dobrodošli u Muzej Slavonije! #muzejslavonije #danbijelogštapa

Skip to content