VIZIJA

Muzej Slavonije je vodeća regionalna muzejska ustanova u istočnoj Hrvatskoj od nacionalne važnosti u kojoj baština aktivno komunicira sa zajednicom u kojoj djeluje, čineći muzej mjestom svakodnevice, istraživanja, edukacije i krajnjim odredištem putovanja.

 

MISIJA

Misija Muzej Slavonije prikuplja, proučava i štititi prirodnu i kulturnu baštinu istočne Hrvatske, s posebnim naglaskom na njegovanje regionalne baštine od nacionalne važnosti.
Stvaramo uvjete za stručno-znanstveni rad koji etablira Muzej kao vodeću regionalnu muzejsku ustanovu koja međumuzejskom suradnjom doprinosi stručno-znanstvenom
radu. Izložbenu i izdavačku djelatnost Muzeja, kao i ostale oblike komunikacije baštine održavamo na visokoj profesionalnoj razini, a Muzej Slavonije je mjesto društvenih susreta, dokolice i krajnjeg turističkog odredišta. U suradnji s odgojno-obrazovnim i znanstvenim ustanovama u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji te popularizacijom znanosti Muzej Slavonije je ujedno i mjestom formalne i neformalne edukacije dok u suradnji s kulturnim ustanovama, srodnim udrugama i stručnjacima Muzej postaje mjesto osebujnog kulturnog života ne samo Osijeka i Osječko -baranjske županije već i šireg srednjoeuropskog prostora.

Skip to content