11/10/2019

Likovna radionica za djecu “Maske i običaji”

U subotu 19. listopada s početkom u 11:00 sati u Muzeju Slavonije održat će se likovna radionica za djecu pod nazivom “Maske i običaji”. Tema radionice su narodni običaji i proslave na kojima sudionici nose bajkovite, ponekad strašne maske poput onih u pohodu bušara, tj. poklada kojim se protjeruju zime i hladnoće, bolesti i nevolje iz cijeloga svijeta.

Običaji maksiranja česti su u okolici našeg grada Osijeka, u baranjskim i slavonskim selima. Saznajmo više o maskiranju i pokušajmo sami izraditi maske od papira, vune, vate i drugih materijala. Radionicu organiziramo povodom izložbe fotografija koju organizira Mađarski konzulat u Osijeku u Muzeju Slavonije.

Radionica je prilagođena radu s djecom niže osnovnoškolske dobi, ali pozivamo i djecu mlađeg uzrasta. S djecom će raditi muzejska pedagoginja Jesenka i muzejske suradnice, inače studentice Filozofskog fakulteta u Osijeku, Valentina i Petra.

Prijava za sudjelovanje na radionici je obvezna zbog ograničenog broja mjesta. Prijaviti dijete možete putem poveznice: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUNRv60jrbkxBT3A-2GRgDtzdRZwG2lYBJkthIR7bNJpO9Xw/viewform

Cijena radionice iznosi 20,00 HRK po djetetu. Materijal za radionicu je osiguran. Na radionici mogu sudjelovati i djeca mlađeg uzrasta, ali u pratnji roditelja (roditelji, ukoliko su pratnja djetetu, ne plaćaju ulaz u Muzej).

Za sve ostale informacije slobodno se obratite muzejskoj pedagoginji, Jesenki Ricl.

Muzej Slavonije, Trg Sv. Trojstva 6, Osijek
Telefon: +385 31 328 778
E-mail: jesenka.ricl@mso.hr
www.mso.hr

Veselimo se druženju s vama!

Skip to content