16/11/2018

KATALOG O VALPOVAČKIM VLASTELINIMA NA INTERLIBERU

Katalog Prandau Normann predstavljen je na najvećoj književnoj manifestaciji u Hrvatskoj Interliberu. Inače, Interliber je ujedno i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare što za predstavljanje ovako opsežnog kataloga jamči izuzetnu promociju vrijedne kulturne baštine, ali i međuinstitucionalne suradnje. 

U ožujku 2018. Muzej Slavonije u Osijeku, Muzej likovnih umjetnosti, Državni arhiv u Osijeku i Muzej Valpovštine svojim su posjetiteljima predstavili rezultate zajedničke suradnje, izložbeni projekt pod nazivom “Valpovački vlastelini”. Uz izložbu je tiskan i kvalitetan dvojezični katalog s uvodnim tekstovima i katalogom izložbenih predmeta. Bogata građa valpovačkih vlastelina, umjetnička, arhivska, numizmatička, kulturno-povijesna, knjižnična i glazbena, planiranom izložbom i katalogom, po prvi puta je na ovakav način predstavljena javnosti, oslikavajući izniman segment naše kulturne baštine. Izložba, ali i katalog, predstavljaju izuzetan primjer međumuzejske i međuinstitucionalne suradnje.

Katalog su predstavili ravnatelj Državnog arhiva u Osijeku gosp. Dražen Kušen, ravnatelj Ustanove za kulturne djelatnosti Ante Evetović Miroljub gosp. Zvonko Barišić, knjižničarska savjetnica i voditeljica Odjela knjižnice u Muzeju Slavonije dr. sc. Marina Vinaj, povjesničar umjetnosti Zvonko Maković, ravnatelj Muzeja Slavonije Denis Detling i kustos Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku gosp. Ivan Roth.

Katalog je predstavljen uz podršku Muzejskog dokumentacijskog centra, a u ime svih projektnih partnera zahvaljujemo posjetiteljima koji su sudjelovali u predstavljanju.

Skip to content