20/11/2018

AUDIO-ART RADIONICE U OSIJEKU

Pozivamo sve sadašnje i bivše radnike/ce osječkih tvornica tekstila te preostale zainteresirane građane/ke Osijeka da nam se pridruže na radionicama koje će se u periodu od 26.-30.11.2018 održati u Muzeju Slavonije u Osijeku!

Osijek je, naročito tijekom druge polovine 20. stoljeća, bio važno središte tekstilne industrije. U tvornicama poput „Svilane“, „Lia“, „Mare“, „MK Slavonija“ i „Tekosa“ proizvodile su se prepoznatljive tkanine i modna konfekcija visoke kvalitete. Na radionicama ćemo se prisjetiti tog vremena.

Prizvat ćemo sjećanja o radnim procesima, proizvodima, uvjetima rada… Razgovarat ćemo o tome što je tekstilna industrija značila za Osijek i njegove građane/ke, te je li i u kojoj mjeri njezino gašenje utjecalo na život grada i život u gradu. Razmjenom znanja i ideja, pod vodstvom umjetnika Vanje Babića, radit ćemo na umjetničkom radu kojim će tekstilna industrija Osijeka biti predstavljena na izložbi u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

Pridružite nam se i pomognite nam ispričati priču o tekstilnoj industriji Osijeka!

Za prijave na radionicu i dodatne informacije obratite nam se putem e-maila kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj 091/573 0082.
Kontakt osoba: Kosjenka Laszlo Klemar, voditeljica projekta
Voditelj radionice: Vanja Babić, umjetnik
Radionice su realizirane u suradnji s Muzejom Slavonije Osijek.

Skip to content