09/12/2020

Izložba fotografija “NEUNIŠTIVI GRAD – Da se ne zaboravi”

U povodu Dana grada Osijeka 2. prosinca  i Dana obrane grada Osijeka 5. prosinca, Udruga 106. brigade pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, organizira drugu izložbu fotografija pod nazivom Neuništivi grad – da se ne zaboravi. 

Udruga 106. brigade pod sloganom da se ne zaboravi, pokrenula je 2019. osnivanje zbirke fotografija iz Domovinskog rata kako bi se pomoglo Odjelu Domovinskog rata Muzeja Slavonije.

Danas su ovdje radovi petorice ratnih reportera i jednog majstora fotografije. To su Gojko Mitić, Željko Lončar, Zdenko Pušić, Zoran Jaćimović i pokojni Dario Hećimović. zajedničko im je, da su se svi rano počeli baviti fotografijom i tijekom Domovinskog rata radili u Glasu Slavonije. Izbor fotografija za ovu izložbu na kojoj i sam izlaže, obavio je Marin Topić, majstor fotografije.

U svom svakodnevnom radu svi su bili izloženi borbenim djelovanjima jer su zajedno s braniteljima, samo što je fotoaparat bio njihovo jedino oružje. Ove fotografije pričaju tisuće neispričanih priča, svjedoci su povijesti i odraz jednog vremena i stanja.

Izložbu možete pogledati od utorka do subote u vremenu od 10:00 do 18:00 sati, osim nedjelje, ponedjeljka, praznika i blagdana. Ulaz subotom besplatan je za sve posjetitelje. Ljubazno molimo da se prilikom posjete Muzeju Slavonije poštuju epidemiološke smjernice.

Skip to content