Trodnevna likovna radionica_Otkrij sebe_inspirirano tradicijskim ornamentom

  DETALJI:

Sudjelujte u trodnevnoj likovnoj radionici Otkrij sebe u kojoj se likovnost spaja s tradicijskom vizualnom kulturom tj. narodnim ornamentom. Polaznici će, naučivši kako se nekada gradio ornament, stvarati ornament osmišljen samostalno kroz vlastito promišljanje inspirirano tradicijskim ornamentom.

Cilj radionice je upoznavanje sa tradicijskim narodnim ornamentom kroz razvoj kreativnosti, mašte i interpretiranja kao i upoznavanje sa tehnikama crtanja i slikanja.

Radionica će se održati od 10 do 12 sati od srijede do petka (3.,4. i 5. srpnja 2024.), sav materijal za rad u tehnici crtanja i slikanja je osiguran, a nakon produciranih radova u Muzeju Slavonije će se održati izložba radova polaznika radionica.

Radionica je predviđena za srednjoškolce i starije osobe.

Cijena sudjelovanja u trodnevnoj radionici iznosi 10,00 EUR po osobi.

Zbog ograničenog broja mjesta prijava je obvezna, a prijaviti se možete putem poveznice Otkrij sebe. 

Radionica se izvodi u sklopu programa Doktori za baštinu voditeljice Jesenka Ricl, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH.

Voditeljica programa: viša kustosica Jesenka Ricl

Voditelj radionica: Leo Pavlović

Leo Pavlović nakon završene srednje ekonomske škole u Novskoj, upisuje Akademiju za umjetnost i kulturu u Osijeku smjer vizualne i medijske umjetnosti te uspješno završava preddiplomski sveučilišni studij likovne kulture i stječe titulu sveučilišnog prvostupnika edukacije likovne kulture. Trenutno je student druge godine diplomskog studija vizualna umjetnost na modulu grafike. Umjetnik se u svom radu najviše bavi grafikom, fotografijom i crtežom. Izlagao je na nekoliko samostalnih i desetak grupnih izložbi, a ističe izlaganje na 9. hrvatskom trijenalu grafike u Klovićevim dvorima. Za svoj rad je nagrađivan te je pobjednik 6. izdanja natječaja ,,A4” za mlade umjetnike i kustose.

Više informacija na edukacija@mso.hr ili 328778

  ORGANIZATOR:

  DATUM DOGAĐAJA:

03/07/202405/07/2024
Skip to content