21/06/2016

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA 2016. U MUZEJU SLAVONIJE 27.-29.09.2016.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine, od 26. rujna do 2. listopada, organizira jubilarni, 10. Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj. Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Također, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine, od 26. rujna do 2. listopada, organizira jubilarni, 10. Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj.

 

Tjedan cjeloživotnog učenja je osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Tim povodom se u kampanju uključio i Muzej Slavonije kroz održavanje ukupno 4 radionice za polaznike uzrasta od 18 godina na dalje.

Radionice se održavaju prema sljedećem rasporedu:

27.09.2016. utorak
10:00 – 11:30 radionica Doktori za baštinu – „Kako da čuvam umjetnine u mome domu?“
12:00 – 15:00 radionica Doktori za baštinu – „Likovna radionica u muzeju“

28.09.2016. srijeda
10:00 – 11:30 radionica Doktori za baštinu – „Kako da čuvam umjetnine u mome domu?“
12:00 – 15:00 radionica Doktori za baštinu – „Likovna radionica u muzeju“

Cilj radionice “Kako da čuvam umjetnine u mome domu?” je podučiti polaznike na koji način čuvati starine u privatnim zbirkama. Na radionici će djelatnici Muzeja demonstrirati kako pažljivo rukovati baštinskim predmetima, kako ih čistiti, na koji način ih čuvati od direktnog izvora svjetlosti i topline i sl.

Na likovnu radionicu se može prijaviti najviše 10 polaznika, 18 godina i stariji, koji će zajedno s muzejskom pedagoginjom, Jesenkom Ricl uživati crtajući i slikajući u tehnici pastela, olovke i ugljena prema zadanom predlošku (mrtvoj prirodi i sl.). Potrebni materijal osigurava Muzej Slavonije.

Prijave na radionice su obvezne, a polaznici se mogu prijaviti putem email adrese info@mso.hr

U prijavi je potrebno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime polaznika, starost, kontakt telefon ili mobitel, i ime radionice. Broj polaznika na likovnu radionicu je ograničen na 10 polaznika.

Ulaz na sve radionice je besplatan.

Dobrodošli u Muzej Slavonije.

Skip to content