21/09/2016

MUZEJSKI ČETVRTAK: MAKETARI U MUZEJU

Izuzetno nam je zadovoljstvo, u sklopu Muzejskog četvrtka, pozvati Vas na predstavljanje makete idealno rekonstruiranog prapovijesnog naselja lasinjske kulture Beketinci Bentež, koju je izradio tim od 6 maketara u Muzeju Slavonije.

Predstavljanje makete će se održati 29. rujna 2016. s početkom u 18:00 sati, u Zgradi Glavne straže, na trgu sv. Trojstva 6.

Učenici Petra V., Josip, Ivan, Dora, Petra P. i Klara su izradili maketu lasinjskog naselja djelomično istraženog na arheološkom nalazištu Beketinci Bentež, u sklopu edukativno pedagoškog programa “Doktori za baštinu”, kojeg vodi muzejska pedagoginja, Jesenka Ricl. Maketa naselja će biti izložena u postavu izložbe Beketinci-Bentež u Zgradi Glavne straže, a služiti će u edukativne svrhe.

Ovom prigodom se od srca zahvaljujemo:

dr. sc. Korneliji Minichreiter, voditeljici istraživanja arheoloških nalaza koja je ustupila digitalnu građu,

Marinu Mađerić, arheologu koji je za naše potrebe prilagodio idealne digitalne rekonstrucije nalaza,

Igoru Bitunjcu, mag.ing.aedif., koji je izradio podloga u mjerilu 1:50 prema kojoj je maketa izrađena, i naravno,

svim djelatnicima Odjela za arheologiju Muzeja Slavonije koji su nas svojim savjetima usmjerili i zajedno se s nama veselili.

U ime Muzeja zahvaljujemo maketarima na velikom trudu i izdvojenim, brojnim satima te se nadamo budućem, skorašnjem, zajedničkom projektu. Dobrodošli u Muzej Slavonije, mjesto gdje ideje postaju stvarnost.

Skip to content