25/03/2019

Šaranje jaja voskom u tintoblaju

Nastavljamo s proljetnim, prigodnim radionicama. U subotu 30. ožujka 2019. s početkom u 11:00 sati u suradnji s udrugom Šokačka grana održat će se radionica „Šaranje jaja voskom u tintoblaju“. Voditeljice radionice su Ana Dragić i Ljubica Pilipović, dugogodišnje suradnice Muzeja Slavonije.

“Radionica obnavlja šaranje voskom ili tehniku batika, nekada najzastupljeniju tehniku ukrašavanja uskrsnih jaja u sjeveroistočnom dijelu Hrvatske, s najučestalijom biljnom ornamentikom.” – naglašava Pilipović. Voditeljice su istražile, evidentirale i primijenile ornamentiku konkretne sredine na temelju kazivača.

Prijava za sudjelovanje na radionici je obvezna zbog ograničenog broja mjesta. Prijaviti se možete putem poveznice Prijava na radionicu “Šaranje jaja voskom u tintoblaju”

Ulaz za sve prijavljene je slobodan. Na radionici mogu sudjelovati i djeca mlađeg uzrasta, ali u pratnji roditelja. Za sve ostale informacije slobodno se obratite muzejskoj pedagoginji, Jesenki Ricl na telefon +385 31 328 778 ili
e-mail: jesenka.ricl@mso.hr

 

Skip to content