20/03/2019

Proljetna zabava u Muzeju

Ugostimo zajedno proljeće u Muzeju Slavonije, u subotu, 23. ožujka 2019. uz “Proljetnu zabavu u Muzeju”. Zabava započinje u 11:00, a završava u 13:00 sati. Za vas smo pripremili brojna iznenađenja, istraživanja, zaključivanja, propitkivanja i još punooooo zabave, smijeha i veselja.

U goste nam dolaze Paulina, radoznala djevojčica, ljubiteljica životinja i zanimljivih muzejskih priča i Timba, nestašni lav uvijek spreman na avanturu. Paulina i Timba otkrivaju Muzej zajedno s djecom i muzejskim djelatnicima, Jesenkom i Kristijanom. Posjetit ćemo muzejske izložbe, zaigrati društvene igre, a za kraj posjetiti muzejsku veselu radionicu. U radionici ćemo izrađivati šarene cvjetove i mačeve od balona, papirnate rukotvorine. A da rad bude kreativan i uspješan pobrinula se tvrtka Fokus d.o.o. koja je Muzeju Slavonije darivala Pintor markere branda Pilot. Pokrovitelj ovog događanja je Karolina Kraš. Ljupka Karolina će ovom prigodom sve posjetitelje zabave darivati slatkim zalogajima.

Djelovanje Odjela za edukaciju i promidžbu omogućilo je sustavno unapređenje usluga i programa muzejskog sadržaja kojim se Muzej želi približiti posjetiteljima svih uzrasta.

Cilj programa „Doktori za baštinu“ je promocija i vrednovanje baštine o kojoj Muzej skrbi i prilagodba programa potrebama i interesu različitih generacija uvođenjem inovativnih praksi u načinu komunikacije i putem ko-kreacije s korisnicima, bez obzira je li riječ o suradnji s pojedincem ili organizacijama iz lokalne zajednice. „Doktori za baštinu“ koriste se kao alat u stjecanju neformalne naobrazbe i povećanju razumijevanja, razvoju osobnih vještina i kompetencija koje će učvrstiti veze između pojedinca i muzeja.

Događaj organizira Odjel edukacije i promidžbe Muzeja Slavonije. Cijena sudjelovanja iznosi 20,00 HRK po osobi. U cijenu su uključeni svi muzejski sadržaji (od posjeta izložbama, sudjelovanja u radionicama do troška materijala) u to u vremenu od 11:00 do 13:00 sati. Događaj je idealan za obiteljski posjet muzeju, a radionice su predviđene za samostalni rad/sudjelovanje djece u dobi od 6 godina na više ili djece mlađe od 6 godina uz podršku roditelja ili muzejskih volontera.

Više o događaju možete saznati na Facebook profilu Muzeja Slavonije.

Skip to content