29/07/2016

Prapovijest? Igračke?

U MUZEJU SLAVONIJE U SUBOTU 2. SRPNJA ODRŽAVA SE RADIONICA “DOKTORI ZA BAŠTINU” ZA DJECU UZRASTA OD 6 GODINA, NA KOJOJ ĆE POLAZNICI NAUČITI GOTOVO SVE O IGRAČKAMA TJ. IDOLIMA KOJE SU ČLANOVI NEOLITIČKIH KULTURA KROZ PRAPOVIJESNO DOBA IZRAĐIVALI OD RAZLIČITIH MATERIJALA.

Sadržaj radionice je usmjeren k prepoznavanju igračaka u postavu Prapovijesti, nakon čega slijedi izrada glinenih modela prema zadanom predlošku. Cilj radionice je potaknuti djetetovu znatiželju i upoznati ga sa značenjem kulturne baštine.

Ovim pristupom dijete razvija finu motoriku prilikom obrade i modeliranja gline, razvija svijest o kulturnim vrednotama i društvenim zajednicama koje su živjele prije našeg doba te kreira osobnu interpretaciju predmeta. Voditeljica radionice je muzejska pedagoginja Jesenka Ricl, diplomantica Odjela za restauriranje i konzerviranje umjetnina Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Glina, kamen, drvo…sve su to prirodni materijali koji su služili kao sirovina za izradu različitih uporabnih predmeta, pa tako i igračaka. 

Skip to content