26/09/2018

OBILJEŽAVANJE DANA EUROPSKE BAŠTINE 2018.

Konzervatorski odjel u Osijeku obilježiti će 28. rujna 2018.godine s početkom u 11:00 sati ovogodišnje Dane europske baštine.

Obilježavanje započinje u 11:00 sati na ulazu u Perivoj kralja Tomislava (od strane Europske avenije) s edukativnom šetnjom pod nazivom “Secesija u osječkim predvrtovima i perivojima” uz stručno vodstvo dipl. ing. Alke Turalije s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i višeg kustosa Muzeja Slavonije Grgura Marka Ivankovića.

Nakon edukativne šetnje, u 12:00 sati u prostorijama čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku slijede stručna predavanja Darije Cvitan iz Hrvatskog restauratorskog zavoda s temom “Secesijski niz u Osijeku – konzervatorsko-restauratorska istraživanja”, Lane Skender s Akademije za umjetnost i kulturu s temom “Secesijska baština online u Osijeku” te Nataše Bošnjak koja će ispred Grada Osijeka predstavljati obnovu Perivoja Petra Preradovića u okviru Projekta S.O.S.

Ovom prigodom pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u edukativnoj šetnji kroz grad Osijek i predavanjima u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku.

Skip to content