10/12/2019

Muzejski četvrtak: Predavanje na temu “Odijevanje u Secesiji – povijesni pregled i suvremene stilizacije”

U četvrtak 12. prosinca 2019. s početkom u 18:00 sati, u Muzeju Slavonije, u sklopu Muzejskog četvrtak očekuje nas interesantno predavanje na temu odijevanja u Secesiji – povijesni pregled i suvremene stilizacije.

Predavanje će održati Marija Pletikosić, a govorit će o odijevanju građanskih slojeva na kraju 19 stoljeća. Saznajte koja su bila osnovna obilježja muškog i ženskog odijevanja, kako su krinoline nestale jednom za uvijek i kako se žensko tijelo počelo oslobađati nakon stoljeća i stoljeća restrikcija i deformacija unutrašnjih organa i skeletona uzrokovano korzetima.

Ovo je prilika kada možete saznati kako primijenjeni umjetnici danas oblikuju suvremene stilizacije inspirirane elementima secesije.

Marija Pletikosić je studentica završne godine magisterija kostimografije i demonstratorica na kolegijima Kostimografije izv.prof.dr.art. Jasmini Pacek.  Riječ je o prvoj generaciji ikada magistara umjetnosti iz tog područja u Republici Hrvatskoj, a studij se izvodi samo na  Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Veselimo se vašem dolasku!

Skip to content