13/04/2017

Muzej obilježava 22. Edukativno muzejsku akciju pod nazivom „Tajne moći Muzeja“

Muzej Slavonije se, i ove godine, uključuje u 22. Edukativno-muzejsku akciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja pod nazivom Tajne, čija je tema nastala na temelju ICOM-ove teme za Međunarodni dan Muzeja: Muzeji i sporne povijesti: govoreći neizrecivo u muzejima. Zašto Tajne?

Tajna je skrivena činjenica poznata užem krugu osoba za koju postoji opravdan opći ili individualni interes da se znanje o njoj ne proširi. Tajna može biti na različitim razinama: državna, vojna, službena, poslovna ili osobna. Sama riječ tajna uvijek povlači osobitu pažnju jer činjenica da je nešto bilo ili jest tajna je dovoljno provokativna i inspirativna. Mijenjaju se vremena, ljudi, društva i običaji no tajne ostaju vječno nadahnuće. Muzej sam po sebi jest čuvar tajni – muzejskih predmeta koji progovaraju o tajnama ljudi, zanimanja, događaja, zanata, umjetnosti, običaja, tabua, zgrada, društva, prirode, pojava (fenomena)… Nadahnuće izvire iz teme u svakom kutku. Na nama je da odaberemo ono najzanimljivije, najpoučnije, sa snažnom porukom kako bismo doprli laka koraka do naše publike.

Ovim povodom Muzej Slavonije organizira besplatne radionice za dječji uzrast u subotu 29.travnja 2017.

Tema radionica je „Tajne moći Muzeja“ u kojima će djelatnice Edukacijskog odjela upoznati djecu s  vrijednostima kulturne baštine, ali i s moći kulture i umjetnosti u rješavanju društvenih problema među mladima, kako pomoću kulture i umjetnosti osnažiti mlade u stjecanju novih vještina kojima se mijenja njihova percepcija kulture i percepcije društva prema njima  što posredno doprinosi većem samopouzdanju i boljoj socijalnoj uključenosti

U praktičnom dijelu radionice, učenici će u crtačkim tehnikama slikati stvarne i izmišljene prizore djece koje pomoću moći Muzeja postaju superheroji i rješavaju društvene probleme svojih prijatelja.

Nastali crteži postat će Muzejska bojanka, a dio sredstava od prodaje bojanke biti će korišteni u humanitarne svrhe za Dječji dom Klasje.

Prva radionica započinje u 10:00, a
druga radionica u 12:00 sati.

Sudjelovanje na radionicama je ovim povodom besplatno, a broj djece u radionici je ograničen na 20. Molimo da na radionice prijavite djecu stariju od 6 godina.

Prijaviti dijete možete putem linka OVDJE

U ime djelatnika Muzeja, zahvaljujemo na pažnji i veselimo se druženju s djecom.

Skip to content