21/04/2017

Festival znanosti u Muzeju Slavonije

Učenici i nastavnice Osnovne škole Retfala u suradnji s Edukacijskim odjelom Muzeja Slavonije  otvaraju izložbu tehničkih pomagala u nastavi fizike, biologije, kemije i matematike koja su služila prethodne generacije učenika i nastavnika. 

Ovogodišnji 15-ti po redu Festival znanosti s temom “VRIJEME” održat će se od 24. – 29. travnja 2017. na adresama diljem Hrvatske.

estival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Glavna tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je VRIJEME.

Sastavnice Sveučilišta u Osijeku u suradnji s osnovnim i srednjim školama u Osijeku i okolici održat će aktivnosti na više lokacija.

Tim je povodom ostvarena suradnja između Osnovne škole Retfala i Muzeja Slavonije, a rezultat suradnje je otvorenje učeničke izložbe tehničkih pomagala u nastavi fizike, biologije, kemije i matematike koja su služile prethodne generacije učenika i nastavnika.
Autori izložbe su učenici Osnovne škole Retfala, pod mentorstvom nastavnica:
Tomislave Jukić,
Vlatke Šalić Dujmić, te
Ivane Dolaček,
i djelatnica Edukacijskog odjela Muzeja Slavonije:
Jesenke ricl i
Ivone Maršić.
Cilj izložbe je prezentirati nastavna pomagala i demonstrirati njihovu uporabu posjetiteljima izložbe.
Otvorenje izložbe je 27. travnja 2017. s početkom u 18:00 sati, u zgradi Glavne straže, Trg sv. Trojstva 2. Izložba će biti otvorena za sve posjetitelje, i velike i male, sve do 4. svibnja 2017.

 

Skip to content