18/05/2016

MUZEJ I KULTURNI KRAJOLIK

POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA 18. SVIBNJA 2016. NA TEMU “MUZEJI I KULTURNI KRAJOLIK” MUZEJ SLAVONIJE POZIVA SVE POSJETITELJE NA SUDJELOVANJE U PROGRAMU.

Od 18. travnja do 18. svibnja djelatnici Muzeja Slavonije sudjeluju u Muzejsko-edukacijskoj akciji na temu „KLIK na kulturni krajolik“ povodom čega se u Muzeju Slavonije u organizaciji Hrvatskog društva kulturnog turizma 22. travnja 2016. godine održala konferencija kulturnog turizma „Kulturni krajolik. Turistička destinacija?“ na kojoj se više od stotinu sudionika konferencije upoznalo sa primjerima dobre prakse očuvanja, vrednovanja i prezentacije kulturnih krajolika, u sklopu čega se Muzejsko-edukativnom akcijom definira značenje i kontekst dviju zgrada Muzeja Slavonije – zgrade Magistrata i zgrade Glavne straže – u ambijentalnom povijesno urbanom krajoliku osječke Tvrđe.

18. svibnja 2016. Muzej Slavonije posjetiteljima predstavlja promotivni letak Muzeja tiskan na hrvatskom i engleskom jeziku te QR kodove postavljene na zgradu Magristrata i zgradu Glavne straže.  Na ulazu u zgrade Muzeja volonteri će demonstrirati kako se skeniranjem QR kodova, pomoću mobilnih uređaja i aplikacija, posjetitelj može informirati o povijesti dviju zgrada.

Posjet Muzeju je besplatan za sve posjetitelje, a u vremenu od 18.00 do 21.00 sat mogu sudjelovati i kreativno edukativnom programu Udruge Plantaža u radionici Papergirl Osijek koju će voditi likovni umjetnici, uživati u glazbenom programu učenika Glazbene škole Franjo Kuhač Osijek te ambijentalnom ugođaju za koji će se pobrinuti članovi udruge Phonogram. Posebno nam je zadovoljstvo što će je Karolina Kraš sponzor ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja te je za sladokusce pripremio degustaciju proizvoda.  Također, u 18.00 sati u zgradi Magistrata započinje predavanje Andreje Šimičić na temu “Ručni sat” povodom gostujuće izložbe “Stoljeće ručnog sata”. Posjetitelji će imati prilike vidjeti ručne satove iz Zbirke satova Muzeja Slavonije. Ovom prigodom muzejske publikacije će biti dostupne na prodaju po sniženim cijenama.

Pozivamo sve građane i građanke grada Osijeka, te posjetitelje da nam se pridruže i zajedno s djelatnicima Muzeja Slavonije obilježe Međunarodni dan muzeja na temu “Muzej i kulturni krajolik”.

Izuzetno nam je zadovoljstvo najaviti kako će muzejski program 18. svibnja uveličati hostese KAROLINA i programski partneri Glazbena škola Franje Kuhača Osijek i neprofitne udruge Phonogram i Plantaža.

Skip to content