24/06/2020

Kiparska radionica Mamut u muzeju

U Muzeju Slavonije, u izložbi Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. – 2019. nalazi se i fascinantna natkoljenična kost vunastog mamuta. Svjetski biolozi, ekolozi i prirodoslovci već godinama izučavaju interesantne primjerke koji otkrivaju zanimljive činjenice o postanku svijeta oko nas. Nažalost, mamuti su izumrli, ali su i dalje simpatični čupavci poput Mannya iz Ledenog doba.

Pridruži nam se u Muzeju Slavonije, u petak 03. srpnja 2020. s početkom u 10:00 sati na kiparsku radionicu. Saznaj više o mamutovoj kosti u muzeju, izradi mamuta od mase za modeliranje i u origami tehnici.

Voditelj radionice je Zlatko Smiljanić, veliki zaljubljenik u animalizam, fantastiku i paleontologiju. Zlatko je pohađao Školu za primjenjuju umjetnost i dizajn u Osijeku te diplomirao na Akademiji za kulturu i umjetnost u zvanju prvostupnika likovne kulture. Skulpture surlaša izlagao je diljem Hrvatske, a neke od njih svoje su mjesto pronašle i u Prirodoslovnom i znanstvenom muzeju Novi Meksiko u Albuquerqueu, najvećem gradu američke savezne države Novi Meksiko.

Na radionicu, u trajanju od 3 sata, potrebno je prijaviti se putem poveznice na prijavu.

Prijave su zbog ograničenog broja mjesta obavezne, a cijena sudjelovanja iznosi 30,00 HRK.

Program: Doktori za baštinu

Naziv radionice: Mamut u muzeju

Datum: petak 03.07.2020.

Vrijeme početka: 10:00 

Trajanje: 3 sata

Voditeljica programa Doktori za baštinu: Jesenka Ricl, muzejska pedagoginja

Voditelj radionice: Zlatko Smiljanić

Uvijek s nama: Petra Kolesarić i Valentina Kezić

Vrsta radionice: Kiparska

Cijena sudjelovanja: 30,00 HRK

Skip to content