05/12/2016

ADVENT U MUZEJU – RADIONICA UKRAŠAVANJA BOŽIĆNIH LICITARA

Advent u Muzeju, Radionica ukrašavanja božićnih licitara iz radionice Blažeković razlog je za ponovno obiteljsko posjećivanje Muzeja Slavonije.

Djelatnici Muzeja su za vas, i vaše najmilije, pripremili prigodan blagdanski program povodom obilježavanja muzejske akcije “Vodite me u Muzej”. Cilj programa je poticanje obiteljskog posjeta Muzeju Slavonije.Na radionice ukrašavanja božićnih licitara pozivamo bake i djedove, mame i tate, klince i klinceze. Naši dragi voditelji, članovi obitelji Blažeković, pokazati vam male tajne velikih čarolija ukrašavanja licitara.

Antonija Ranogajec je vlasnica obrtničke radionice „Blažeković „ medičar i voskar od 1985 godine, kada je obrt naslijedila od svoga oca, majstora Franje Blažekovića.
Obrtnička radionica Blažeković medičar i voskar,odnosno gospođa Antonija Ranogajec nastavila je tradiciju licitarskog i voskarskog obrta u Osijeku,te je jedna od rijetkih obrtnika u Slavoniji i Baranji koji čuva i njeguje tu lijepu tradiciju.Kroz cijeli svoj radni vijek njeguje vlastiti izričaj uz temeljito poznavanje zanatske vještine i zanatskog umijeća u izradi licitara uvijek povodeći se za vlastitim visokim estetskim kriterijima, u svaki proizvod koji je do sada izradila dala je maksimum sebe i svoje osobnosti.

Radionice se održavaju 10. i 17. prosinca s početkom u 18:00, a traju sve do 20:00 sati, u zgardi Glavne straže, Trg. sv. Trojstva 2. Zbog ograničenog broja mjesta na radionici pozivamo sve zainteresirane da se prijave na info@mso.hr

Skip to content