25/11/2016

23. Lampionada

Nagradna igra pod nazivom „Moj Lampion za dan Grada Osijeka 2016.“ u kojoj  sudjeluju  učenici osnovnih škola s područja grada Osijeka i bliže okolice. Nagrada koju sudionici nagradne igre  mogu osvojiti je tablet!

TKO MOŽE SUDJELOVATI U NAGRADNOJ IGRI?

Sudjelovati mogu svi učenici: osnovnih škola s područja Grada Osijeka, Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u RH, Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ i Centra tehničke kulture Osijek kojima je podijeljen materijal za izradu lampiona. Organizacijski odbor 23. Lampionade predložio je školama da nakon izrade lampiona u svojim prostorima  naprave izložbu. Izložbe u školama trajati će u razdoblju od 22. do 25. studenog 2016. godine.

NAČIN PRIJAVE LAMPIONA?

  1. studenog 2016. godine postavljene izložbe u školama posjetit će fotograf, koji dolazi ispred Turističke zajednice Grada Osijeka te će obaviti fotografiranje izrađenih lampiona. Za sudjelovanje u nagradnoj igri, pored izrađenog lampiona potrebno je postaviti prijavnicu. Lampioni pored kojih ne stoji prijavnica, ne mogu sudjelovati u nagradnoj igri.

KAKO OSVOJITI TABLET?

Sve fotografije izrađenih lampiona biti će objavljene 25. studenoga 2016. u 12:00 sati u zajednički album naziva „Moj Lampion za dan Grada Osijeka 2016.“ na Facebook stranici Turističke zajednice grada Osijeka „Visit Osijek – Turistička zajednica Grada Osijeka“. Nagradna igra traje do  2. prosinca 2016. do 12:00 sati. Autor lampiona čija fotografija  je prikupila najviše oznaka „sviđa mi se“ (eng. like)  pobjednik je nagradne igre  i osvaja tablet.

ZAVRŠETAK NAGRADNE IGRE?

Dana 2. prosinca 2016. u 12:00 sati završava nagradna igra na način da administrator službene Facebook stranice Turističke Zajednice Grada Osijeka mijenja status vidljivosti stranice iz javnog u privatni, kako bi se zaustavilo daljnje prikupljanje oznaka „sviđa mi se“ (eng. like). Stranica Turističke zajednice Grada Osijeka i album s fotografijama neće biti vidljiva i dostupna posjetiteljima sve do 13:00 sati. U vremenu od 12:00 do 13:00 sati traje pregledavanje broja oznaka „sviđa mi se“ (eng. like). Pobjednik je onaj koji je do 12:00 sati prikupio najviše oznaka „sviđa mi se“ (eng. like).   Prikupljanje oznaka „sviđa mi se“ (eng. like) koje je nastalo iza 13:00 sati neće promijeniti ishod pobjednika, jer je nagradna igra završena.

ODREĐIVANJE POBJEDNIKA NAGRADNE IGRE?

Administrator Facebook profila TZ Grada Osijeka i povjerenstvo  za organizaciju Lampionade 2016, pregledavaju  album  dana 2.prosinca 2016. u vremenu od 12:00 do 13:00 sati,  te uvidom  u broj oznaka „sviđa mi se“ određuju sretnog dobitnika.

DODJELA TABLETA POBJEDNIKU?

Dodjela nagrade-tableta  sretnom dobitniku (autoru lampiona čija fotografija  je prikupila najviše oznaka „sviđa mi se“ )  biti će održana prigodom svečanog obilježavanja Dana grada Osijeka, dana 2.12.2016. u prostoru Arheološkog muzeja (zgrada Glavne straže na Trgu Sv. Trojstva 2 u Tvrđi) s početkom u 18:00 sati.

RAZLOG NAGRADNE IGRE I PROJEKTA IZRADE LAMPIONA ZA DAN GRADA

Na ovaj način škole se aktivno uključuju u obilježavanje i proslavu dana grada Osijeka putem sve prisutnog društvenog medija Facebook  i ujedno svojim učenicima omogućuju sudjelovanje u nagradnoj igri. Također ostvaruje se dodatna promocija aktivnosti  23. Lampionada i organizatora Turističke Zajednice Grada Osijeka.

  1. DAN GRADA OSIJEKA

Dana 2. prosinca 1786. godine ujedinile su se tri dotada zasebne gradske cjeline, Donji grad, Tvrđa i Gornji grad u jedinstvenu gradsku općinu. Nedugo nakon ujedinjenja, 28. kolovoza 1809. godine, Osijek je proglašen slobodnim i kraljevskim gradom što je građanima donijelo mnoge povlastice, a gospodarstvenicima omogućilo lakše poslovanje. Inače, Osijek pod nazivom Mursa postoji još od doba starog Rima, današnje ime Osijek dali su mu u ranom srednjem vijeku Hrvati, a od 1196. godine u pisanom se obliku spominje pod Mađarskim nazivom Eszek. Njemačko ime našega grada je Esseg, a sama riječ „Osijek“ označava površinu pored rijeke Drave odsječenu od vode, pogodnu za naseljavanje stanovnika.

IZLOŽBA LAMPIONA DO 16.01.2017.

Sve lampione odabrane za na ovo natjecanje, moći ćete pogledati u Muzeju Slavonije (zgrada Glavne straže) na Trgu Svetog Trojstva br. 2 od 2. prosinca 2016. do 16. siječnja 2017. Ulaz na izložbu lampiona je besplatan.

Na Facebook stranici Visit Osijek – Turistička zajednica grada Osijeka pogledajte i prošlogodišnje lampione, s 22. Lampioniade 2015.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte:

Ante Maras, Zajednica tehničke kulture grada Osijeka

Mobitel: 097/ 737 1224

E-mail: ante.maras.sbm@gmail.com

Skip to content