Predstavljanje knjige Osječki glazboplov autora Dražena Dragušice i Milana Ivanovića

  DETALJI:

Muzej Slavonije, Osječki glazboplov – udruga prijatelja Osijeka i glazbe i HRT Radio Osijek pozivaju na predstavljanje knjige Osječki glazboplov autora Dražena Dragušice i Milana Ivanovića.

Knjiga Osječki glazboplov, donosi dio sadržaje prvih pedeset i dvije emisije Draženov glazboplov. Knjigu je izdala udruga Osječki glazboplov u suradnji s nakladom Alberta , te uz financijsku pomoć Grada Osijeka.

Predstavljanje će se održati u petak 16. lipnja, s početkom u 19 sati u Muzeju Slavonije.

Početkom 2021. godine započelo je emitiranje emisije Radio Osijeka pod nazivom Draženov glazboplov – riječ je o emisiji koju priprema Dražen Dragušica dugogodišnji djelatnik Radio Osijeka, sada vanjski suradnik, koji je kao dionik brojnih glazbenih događanja u gradu Osijeku, započeo priču o Osječkim glazbenicima. Kako se emisija razvijala, tako se sve veći broj glazbenika i slušatelja zainteresirao za priču u kojoj svaki gost u emisiju donosi SVOJ OSIJEK i tako se rodila ideja za realizaciju projekta Osječki glazboplov. Ovaj projekt uz spomenutu emisiju utemeljuje udrugu Osječki glazboplov – prijatelji glazbe i Osijeka, u kojoj je tridesetak članova zaljubljenika u Osijek i glazbu.

  ORGANIZATOR:

Muzej Slavonije, najveći nacionalni muzej općeg tipa.

  DATUM DOGAĐAJA:

16/06/202316/06/2023
Skip to content