26/11/2018

SUSRET UGODE UZ ZLATU ŽIVAKOVIĆ KERŽE

Srdačno vas pozivamo na “Susret ugode” u društvu  prof. dr. sc. Zlate Živaković Kerže i voditelja, Vladu Pesta, turističkog vodiča i zaljubljenika u osječke priče. 

Vlado Pest je veliki zaljubljenik u priče grada Osijeka. Oduvijek tvrdi kako je Osijeku potrebno organizirati više različitih kulturnih događanja ne bi li naš grad postao prepoznatljiv i autentičan. Iz tog razloga gospodin Pest, u suradnji s Muzejom Slavonije, spaja sugovornike s raznolikim temama o gradu, kulturi i životu, u sklopu “Susreta ugode”.

Gošća Susreta je ugledna osječka povjesničarka, autorica brojnih monografija, stručnih i znanstvenih knjiga, prof.dr.sc. Zlata Živaković–Kerže. Rođena Osječanka, nekoć je bila i djelatnica Muzeja Slavonije, a od 1996. uposlena je u Hrvatskom institutu za povijest – Zagreb, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje – Slavonski Brod i glavna je istraživačica i voditeljica na projektu Povijest civilne i vojne istočne Hrvatske u 18. i 19. stoljeću. Osim velike ljubavi prema povijesti bavi se i slikarstvom o čemu ćete imati prilike više čuti u subotu 1. prosinca, s početkom u 12:00 sati, u Muzeju Slavonije, na adresi Trg Sv. Trojstva 6.

Događaj organizira “Udruga za poljepšavanje grada – moj Osijek” u suradnji s Muzejom Slavonije. Ulaz na događaj je besplatan.

Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u Muzej Slavonije.

Skip to content