20/03/2017

Radni sastanak projekta „Skriveno blago europskoga plemstva – Valpovački vlastelini Prandau Normann“ u Valpovu

Na sastanku će sudjelovati ravnatelji i suradnici na projektu iz četiriju ustanova uključenih u projekt: Državnog arhiva u Osijeku, Muzeja likovnih umjetnosti, Muzeja Slavonije i Muzeja Valpovštine.

Zajedničkim izložbenim projektom četiriju ustanova bit će predstavljena  vrijedna muzejska i arhivska građa obitelji Prandau-Normann kroz razne tematske cjeline: Likovna baština, upravljanje vlastelinstvom, lovstvo, glazbena ostavština, svakodnevni život te vlastelini kao bibliofili, kolekcionari i donatori.

Muzeološka koncepcija izložbe, uz jasno definirane tematsko sadržajne cjeline koje će biti prezentirane u svakoj od uključenih ustanova, imat će zajedničku izvedbenu realizaciju kroz jedinstvenu uvodnu legendu te dizajn samoga postava, kao i zajednički katalog.

Izložbe u izložbi, kako bismo mogli definirati ovaj projekt, planirane su za početak 2018. godine. BIt će to, zasigurno, izniman događaj za Osijek, ali i i za Valpovo. Bogata građa valpovačkih vlastelina, umjetnička, arhivska, numizmatička, kulturno-povijesna, knjižnična i glazbena, planiranom izložbom i katalogom, po prvi će puta na ovaj način biti predstavljena javnosti, oslikavajući izniman segment naše kulturne baštine. Izložba bi trebala predstavljati izuzetan primjer međumuzejske i međuinstitucionalne suradnje.

Skip to content