02/11/2016

RADIONICA PROJEKTNOG RAZMIŠLJANJA NA TEMU INDUSTRIJSKE BAŠTINE

Povodom prezentiranja gostujuće izložbe „Industrijska baština grada Siska“ Edukacijski odjel Muzeja Slavonije organizira „Project thinking“ radionicu na temu „Industrijska baština – izazovi revitalizacije“ za studente Odjela kulturologije i Građevinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, u Muzeju Slavonije, 4. studenog, s početkom u 11:00 sati.

Tim povodom kratko izlaganje o industrijskoj baštini gradova Siska, Belišća i Osijeka održat će:
• Vlatko Čakširan, ravnatelj Muzeja grada Siska;
• Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika grada Belišća, i
• Mirta Bijuković Maršić predavačica na Odjelu za kulturologiju te Dina Stober predavačica na Građevinskom fakultetu u Osijeku.

Na predavanju mogu sudjelovati i ostali zainteresirani. Ukupno predviđeno trajanje svih predavanja je 30 minuta. Nakon predavanja održat će se radionica.

Radionica je koncipirana na način da se polaznici podijele u nekoliko radnih skupina te da pomoću metode oluje ideja i vizualizacije započnu s dizajnerskim pristupom rješavanja izazova na temu „Industrijska baština propada. Kako je ponovno staviti u funkciju?“. Polaznici će imati zadatak identificirati se s trenutnim ili potencijalnim korisnikom industrijske baštine, definirati problem, razviti ideju kako riješiti problem, izraditi plan upravljanja objektom i testirati plan upravljanja suprotne grupe. Sa svakom grupom će raditi moderatori. Predviđeno trajanje radionice je 60 minuta.

Cilj radionice je ponuditi rješenje pomoću kreativnog promišljanja na koji način revitalizirati industrijsku baštinu prenamjenom prostorne funkcije i zadovoljenjem potreba lokalne zajednice.

Osim za studente radionica je prikladna i za djelatnike ostalih fakulteta, muzejskih i gradskih institucija. Zainteresirani za sudjelovanje se mogu javiti prijaviti putem e-maila jesenka.ricl@mso.hr

Skip to content