10/05/2018

PROGRAM POVODOM MEĐUNARODNOG DAN MUZEJA

Želimo Vas pozvati na druženje s djelatnicima Muzeja Slavonije povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 2018. Ovogodišnja tema jesu „Hiper – povezani muzeji: novi pristupi, nova publika“.

Muzej Slavonije leži u srcu osječke Tvrđe. Muzej je dio naše i vaše lokalne zajednice. Zbog toga je važno da se međusobno povežemo, kroz nove pristupe u želji za širenjem naše muzejske obitelji. Našu obitelj čine i naši posjetitelji. Stoga smo ove godine osmislili zabavan program za sve uzraste povodom obilježavanja dana muzeja.

Suradnja s kostimografkinjom Zdenkom Lacinom oživjeti će Muzejsku povijest, a uz pomoć kostima odjeće svakodnevnog života bit ćemo bliže Muzealcima Vjekoslavu Celestinu i Danici Pinterović.
Želite prošetati ulicama barokne Tvrđe? Pozivamo vas na virtualnu šetnju koju vam omogućuje Pointers Travel.

Suradnja sa studentima Odjela za informatologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku oživjeti će povijest. Saznajte što su istražili o svakodnevnome životu valpovačkih vlastelina. Upoznajte obitelj koja se krije iza putopisnog bloga Europe With Kids. Saznajte više o tome što za njih znači upoznavanje različitih kultura, a ujedno i vi s nama podijelite svoja životna iskustva.

Dođite na radionicu za djecu i mlade. Zajedno s članovima iz Udruge KultAkt zaigrajte igre i izradite rukotvorine.

Posjetite Muzej Slavonije 18. svibnja u vremenu od 18:00 do 21:00 sata. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

 

Skip to content