16/04/2018

Noć knjige 2018. u Muzeju Slavonije

Muzej Slavonije obilježava Noć knjige 2018. vodstvom i predavanjem o obiteljskoj knjižnici Prandau Normann. Predavanje se odvija povodom obilježavanja Noći knjige 2018. godine. Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena.

Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem.

U program obilježavanja uključene su institucije, organizacije, neprofitne i interesne skupine te tvrtke koje se bave knjigom, a program čitanja, predstavljanja knjiga i autora te druženja uz knjigu i čitanje, ostvaruju kroz zajedničku suradnju.

NOĆ KNJIGE 2018. U MUZEJU SLAVONIJE

Muzej Slavonije obilježava Noć knjige 2018. vodstvom i predavanjem o obiteljskoj knjižnici Prandau Normann. U sklopu zajedničke izložbe četiriju baštinskih ustanova Osijeka i Valpova: Muzeja Slavonije, Državnog arhiva, Muzeja likovnih umjetnosti i Muzeja Valpovštine – Valpovački vlastelini Prandau-Normann, izložen je i dio vlastelinske knjižnice, jedne od najvećih i najvrjednijih obiteljskih spomeničkih knjižnica u nas. U sklopu Noći knjige predviđeno je vodstvo po izložbi te predavanje o obiteljskoj knjižnici Prandau-Normann.

O temi će govoriti dr.sc. Marina Vinaj, knjižničarska savjetnica i Ivana Knežević Križić, viša knjižničarka, obje djelatnice Odjela knjižnice Muzeja Slavonije.

Predavanje i vodstvo će se održati 23. travnja s početkom u 18.00 sati na adresi Trg Sv. Trojstva 6, Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Skip to content