13/04/2016

KLIK NA MUZEJ U TVRĐI

MUZEJ SLAVONIJE OD PONEDJELJKA, 18. TRAVNJA 2016. SUDJELUJE U 21. EDUKATIVNOJ MUZEJSKOJ AKCIJI „KLIK NA KULTURNI KRAJOLIK“ KOJOM SE TIJEKOM MJESECA MUZEJA U VIŠE OD 70 INSTITUCIJA DILJEM HRVATSKE KROZ RAZNOLIKE SADRŽAJE OBILJEŽAVA MEĐUNARODNI DAN MUZEJA.

Ove godine zajednička tema svim institucijama je KLIK na Kulturni krajoLIK. KLIK je zvuk koji se u suvremenom svijetu vrlo često čuje i veže se najčešće uz modernu tehnologiju (klik-om nastaje fotografija, video-snimke, pale se i gase razni aparati, automobili, letjelice, ali klik asocira i na korištenje društvenih mreža te umrežavanje ljudi diljem svijeta preko popularnog lajkanja).

Tim se povodom Muzej Slavonije također uključio u akciju kroz organizaciju radionica na kojima će muzealci, studenti i građani demonstrirati  integraciju zgrada Muzeja u kulturni krajolik Tvrđe, uz prezentaciju zaštite, vrednovanja i prepoznatljivosti arhitektonske baštine. Konferencija o kulturnom turizmu „Kulturni krajolik. Turistička destinacija?“ koju 22. travnja u suradnji s Muzejom Slavonije i ReArt festivalom organizira Hrvatsko društvo kulturnog turizma povezat će sudionike u kulturi, turizmu i kulturno-muzejske institucije, uz primjere dobre prakse upravljanja kulturnim krajolikom, u sklopu kojega se nalaze i kulturno-muzejske institucije u svrhu očuvanja i zaštite kulturnog krajolika i ekonomskog vrednovanja kroz analizu posjećenosti.

Skip to content