21/05/2018

Izložba “Put sv. Jakova – Camino de Santiago”

Ivica Bota umirovljeni je inženjer građevinarstva, rođen u Osijeku, a sada živi u Splitu. Suprug, otac Ane i Tomislava, Dorin i Lein djed, sa svojom obitelji te sa majkom i bratom skladno živi u župi gospe od Poišana. Prošle godine hodočastio je u Santiago de Compostelu na grob apostola Jakova, treće najsvetije mjesto Rimokatoličke crkve.

Prošao je Francusku rutu Puta dugačku oko 800 km od Saint Jean Pied de Porta do Santiaga te nastavio još oko 100 km do Finisterre gdje tradicionalno završava hodočašće.

Na Putu je bilježio dojmove i forografirao zanimljive detalje, a plod toga je izložba „Put sv. Jakova – Camino de Santiago“. Izložba donosi 40 fotografija sa Puta sv. Jakova jer je Ivica Bota Put hodao 40 dana poštujuće sve ono što se u Bibliji navodi pod brojem 40. Njegove fotografije prate Put. Prvih 20 fotografija daju prikaz jednog dana na putu, od duge jutarnje sjene kada hodočasnik kreće na Put, krajolika. Hoda i odmora do zajedničke večere s drugim hodočasnicima. Ostalih 20 fotografija su izbor zanimljivih i značajnih mjesta do dolaska u Santiago i završetka Puta u Finisterri. Fotografije daju plastičan prikaz događaja Puta, a kratki tekstovi uz fotografije dovode posjetitelja u mogućnost izravnog uvida u tijek života na Putu.

 

Skip to content