19/03/2018

Izložba “Prandau-Normann” u Muzeju Slavonije

Poštovani posjetitelji Muzeja Slavonije,

ovim putem vas pozivamo na svečano otvorenje izložbenog projekta Prandau – Normann koji će se u Muzeju Slavonije održati u srijedu 22. ožujka s početkom u 12:00 sati.

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, Državni arhiv u Osijeku, Muzej Slavonije i muzej u Valpovu najavljuju novi izložbeni projekt – Valpovački vlastelini, predstavljanjem vrijedne muzejske i arhivske građe obitelji Prandau-Normann pohranjenu u brojnim zbirkama kroz tematske cjeline:

Likovna baština Prandau-Normann, Valpovački vlastelini Prandau – Normann – bibliofili, kolekcionari i donatori, Upravljanje vlastelinstvom, lovstvo, glazbena ostavština, svakodnevni život.

Muzeološka koncepcija izložbe, uz jasno definirane tematsko sadržajne cjeline, imat će i zajedničku izvedbenu realizaciju kroz jedinstvenu uvodnu legendu te dizajn samoga postava, kao i zajednički katalog.

Bit će to, zasigurno, izniman događaj za Osijek, ali i za Valpovo, koji će, kao i prethodna izložba obiteljskog likovnog blaga Pejačevića, svoju publiku naći i izvan Slavonije.

Uz izložbu će biti tiskan i kvalitetan dvojezični katalog s uvodnim tekstovima i katalogom predmeta te pored zajedničkog deplijana kao najave izložbe, svaka od ustanova će tiskati vlastite deplijane namijenjene najširem krugu posjetitelja kojima bi se dodatno približilo izloženo u pojedinim baštinskim ustanovama.

Bogata građa valpovačkih vlastelina, umjetnička, arhivska, numizmatička, kulturno-povijesna, knjižnična i glazbena, planiranom izložbom i katalogom, po prvi će puta na ovaj način biti predstavljena javnosti, oslikavajući izniman segment naše kulturne baštine. Izložba će predstavljati izuzetan primjer među-muzejske i međuinstitucionalne suradnje.

Dobrodošli u Muzej!

Skip to content