25/05/2021

IZLOŽBA “BRANKO MIHALJEVIĆ – I KAD UMREM PJEVAT ĆE SLAVONIJA”

U srijedu 26. svibnja s početkom u 16:30, u Muzeju Slavonije otvara se izložba pod nazivom Branko Mihaljević – I kad umrem pjevat će Slavonija. 

Muzej Slavonije, u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku organizira, u sklopu 28. susreta lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, zajedničku izložbu u povodu devedesete obljetnice rođenja hrvatskog skladatelja Branka Mihaljevića. Na izložbi su postavljeni segmenti scenografije i lutke iz slavnih Mihaljevićevih predstava “Zeko, Zriko i Janje” i “Vesela avlija” koje su posuđene iz fundusa osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića dok je iz fundusa više zbirki Muzeja Slavonije izložen širok izbor osobnih predmeta, plakata, nagrada, ploča, knjiga, umjetnina, fotografija, dokumentacije i notnih zapisa koje je Muzej Slavonije 2011. godine, kao cjelinu radne sobe Branka Mihaljevića, u ime cijele obitelji Mihaljević darovala njegova udovica gospođa Miroslava Mihaljević. Darovani predmeti raspoređeni su u više muzejskih zbirki unutar Povijesnog, Numizmatičkog i Tehničkog odjela, te Odjela umjetničkog obrta i Knjižnice Muzeja Slavonije.

Ovom prigodom zahvaljujemo se svim posuditeljima građe za ovu izložbu. Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića na posudbi scenografije, lutaka i dokumentacije, HRT – Radiju Osijek na posudbi arhivskih tonskih zapisa, te gospođi Mireli Dozet, Studio Ypsilon, na ustupljenom filmu o Branku Mihaljeviću.

Nakon otvorenja uslijedit će okrugli stol u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića. Sudjelovanje na okruglom stolu je za ograničen broj uzvanika.

Izložbu posjetite do rujna 2021. u Muzeju Slavonije, Trg sv. Trojstva 6, u Osijeku. Pozivamo vas da i dalje poštujemo epidemiološke smjernice.

Skip to content