09/04/2018

DOKTORI ZA BAŠTINU “MOJE KORIJENJE”

Radionica “Moje korijenje” u sklopu muzejskog programa “Doktori za baštinu” će se održati u subotu 14. travnja 2018. s početkom u 10:30 sati, u zgradi Magistrata, na adresi Trg sv. Trojstva 6. Radionica se održava povodom izložbe “Valpovački vlastelini – bibliofili, kolekcionari, donatori”.

Obzirom da povijest djelovanja obitelji Prandau i Normann na području Slavonije seže u daleko 18. stoljeće kroz radionicu ćemo proučiti rodoslovlje – znanost koja proučava obiteljsku povijest i porijeklo. Rodoslovno je istraživanje složen postupak koji nije ograničen samo na povezivanje imena ljudi i datuma rođenja, smrti i vjenčanja u tzv. obiteljsko stablo. Ono se bavi pronalaženjem predaka neke osobe i ostalih potomaka tih predaka, pri čemu koristi povijesne dokumente kako bi se ustanovila biološka, genetička ili obiteljska srodnost.

Ukoliko ste u mogućnosti prije radionice pripremite djeci fotografije članova vaše obitelji (baka i djedova, prabaka ili pradjedova) i razgovarajte o vašoj obiteljskog povijesti. Također, pozivamo i vas da nam se pridružite i pomognete svojem djetetu u izradi obiteljskog stabla.

Radionica je predviđena za djecu stariju od 7 godina, a radionicu vodi Jesenka Ricl, muzejska pedagoginja. Trajanje radionice je 90 minuta.

Djecu možete prijaviti putem linka:
https://docs.google.com/…/1LzRVgQN8-4VJDPeHfJKls8dCDvZ…/edit

Cijena ulaznice na igraonicu iznosi 20,00 HRK. Ulaznice možete kupiti u Muzejskoj suvenirnici u zgradi Magistrata, Muzeja Slavonije.

Za sve ostale informacije slobodno se obratite na e-mail info@mso.hr

Veselimo se druženju s klincima,
vaši Muzealci.

 

Skip to content