23/04/2018

23. EMA I MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

Tema ovogodišnje 23. Edukativno muzejske akcije jest lađa. Muzeji su u simboličnom smislu lađe pune različitosti i neizrecivog bogatstva skrivenog u muzejskim predmetima koje čuvamo i „prevozimo“ po vodama današnjice za buduće naraštaje „lađarica“ i „lađara“.  

U ožujku 2018. u Muzeju Slavonije je otvoren  značajni izložbeni projekt „Prandau – Normann“ kao rezultat međuinstitucionalne suradnje između Muzeja Slavonije, Muzeja likovnih umjetnosti, Državnog arhiva u Osijeku i Muzeja Valpovštine. Naglasak Muzejskih aktivnosti povodom 23. EMA i međunarodnog dana muzeja biti će upravo promocija izložbenog projekta kroz suradnju s partnerskim institucijama.

Povodom 23. Edukativno muzejske akcije ugostit ćemo studente Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku i upoznati ih s radom Edukacijskog odjela. Također, više o muzejskoj građi, ali i povijesnim činjenicama vezanim uz život valpovačkih vlastelina saznati će studenti Odjela za povijest Filozofskog fakulteta u Osijeku.  U suradnji s muzejskim kustosima pripremiti će prigodan program za posjetitelje muzeja te ga prezentirati u formi storytellinga na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja. Tema ovogodišnjeg dana je „Hiper – povezani muzeji: novi pristupi, nova publika“. Osim toga očekuje nas šetnja osječkom Tvrđom pomoću virtualne stvarnosti, predstavljanje gostiju i ostali zabavni sadržaj za sve uzraste. No, ovo je samo kratka najava onoga što nas očekuje, stoga nas pratite i dalje.

 

Skip to content