20/04/2015

20. muzejska edukativna akcija Održivost

Danas je službeno započela 20. muzejska edukativna akcija Održivost u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, Sekcije za muzejsku pedagogiju. Muzej Slavonije se kao i proteklih godina uključio u akciju projektom “Život, živost, održivost” u suradnji s Osnovnom školom Franje Krežme. Akcija će završiti na Međunarodni dan muzeja (18. svibnja).

U tijeku akcije sudionici projekta, učenici Osnovne škole Franje Krežme će se u Muzeju baviti segmentima svakodnevnog života u Mursi. Segmentima rimskog ŽIVOTa u Mursi učenici će dati ŽIVOST kroz muzejske edukativne radionice. Usvajajući kulturne vrijednosti te jedan segment identiteta zajednice u kojoj ŽIVE učenici će stjecati nova znanja i vještine. U Muzeju će biti ŽIVOSTi, a istovremeno će se ispunjavati školski planovi i projekti. Povezivanje Muzeja sa obrazovnom zajednicom koja ga okružuje u svrsi je ispunjavanja misije samog Muzeja i njegovog ODRŽIVOG razvoja, a istovremeno doprinos ODRŽIVOM razvoju zajednice.

Projekt u Muzeju Slavonije je započeo u ožujku ove godine, a rezultati će biti prezentirani na Međunarodni dan muzeja. Voditelj projekta je muzejski pedagog Denis Detling.

Skip to content