Likovna radionica “Maske i običaji”

  DETALJI:

Nedaleko Osijeka, u baranjskom kraju u vrijeme karnevala pojavljuju se buše. U strašne buše odijevaju se ponajprije muškarci. Oni na svojim glavama i ramenima nose strašne maske, a preko tijela dugačak kožuh koji je okrenut tako da je vidljivo ovčje runo. Ipak, postoje i lipe buše. U lijepe buše odijevaju se djeca, djevojke i momci, i to u najljepše oprave koje postoje. Što su maske buša strašnije to će kolona jednostavnije protjerati zimu i hladnoću, bolesti i nevolje iz cijeloga svijeta.

Zato se uputite u Muzej Slavonije, u subotu 18. veljače, s početkom u 11:00 sati, i zajedno s muzejskom pedagoginjom izradite strašne i lipe maske za dobar provod. Prijava za sudjelovanje na radionici je obvezna zbog ograničenog broja mjesta.

Prijavite se možete pomoću poveznice: Maske i običaji!

Cijena radionice iznosi 2.65 EUR po djetetu. Materijal za radionicu je osiguran. Na radionici mogu sudjelovati i djeca mlađeg uzrasta, ali u pratnji roditelja (roditelji, ukoliko su pratnja djetetu, ne plaćaju ulaz).

Za sve ostale informacije slobodno se obratite muzejskoj pedagoginji, Jesenki Ricl. Muzej Slavonije, Trg Sv. Trojstva 6, Osijek Telefon: +385 31 328 778 E-mail: jesenka.ricl@mso.hr www.mso.hr

Veselimo se druženju s vama!

  ORGANIZATOR:

Muzej Slavonije, najveći nacionalni muzej u Hrvatskoj.

  DATUM DOGAĐAJA:

18/02/202318/02/2023
Skip to content