Govor Nenasilja za Mlade – radionica

  DETALJI:

U vrijeme trajanja izložbe “Je li moja demokracija tvoja demokracija?” organiziramo radionicu o nenasilnoj komunikaciji za mlade “Govor Nenasilja za Mlade” u dva termina, 8. i 9. srpnja.

Na navedenoj izložbi smo dodali interaktivni online obrazovni alat razvijen sa svrhom borbe protiv (online) govora mržnje, kao i objašnjenje kako govor mržnje podriva osnovne demokratske vrijednosti. Nadovezujući se na izložbu organiziramo radionicu “Govor Nenasilja za Mlade”, jer mladima predajemo vrijednosti koje živimo ili želimo živjeti.

Na ovoj će radionici mladi moći naučiti:
Što je govor nenasilja i kako ga primijeniti u svakodnevnom životu
Kako razlikovati zmijski i žirafski govor kroz interaktivne vježbe
Vještine izražavanja zapažanja, osjećaja, potreba i želja bez osude i optuživanja
Tehnike aktivnog slušanja koje pomažu u boljem razumijevanju drugih

Radionica je osmišljena kako bi mladima pomogla poboljšati komunikaciju s prijateljima i obitelji, smanjiti sukobe i nesporazume, te stvoriti dublje i smislenije odnose. Radionica je namijenjena za mlade od 12 do 16 godina.

Radionica će se održavati u Muzeju Slavonije u dva termina (9. ili 10. srpnja) od 10 do 12 sati. Cijena radionice je 3 eura. Prijave su obavezne. Prijave na radionicu će biti moguće putem linka .

Radionicu organizira Denis Detling, viši kustos, a vodit će je Mira Pašalić, prof. hrvatskog jezika i pedagogije.

Mira Pašalić, je umirovljena pedagoginja lll. gimnazije Osijek. Suautorica je i realizatorica više projekata za djecu i mlade, s temama komunikacije, suradnje, tolerancije, prevladavanja predrasuda …i s ciljem izgradnje boljih odnosa s obitelji, prijateljima, ljudima koji nas okružuju. Surađivala je na projektima Centra za mir i nenasilje Osijek, UNICEF-a, Pronija, JEN- kluba za djecu i mlade.

  ORGANIZATOR:

  DATUM DOGAĐAJA:

09/07/202409/07/2024
Skip to content