ODJEL EDUKACIJE I PROMIDŽBE

Novim pristupom u edukaciji do nove publike

Muzej Slavonije najveći je muzej općeg tipa u Hrvatskoj s više od 500 tisuća povijesnih predmeta koji se čuvaju u više od 160 muzejskih zbirki. Posjetite muzejske postave i doznajte više o materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini grada Osijeka, Slavonije i Baranje. Naša je misija posjetiteljima približiti povijesne, ali i suvremene kulturološke vrijednosti. Osnivanjem Odjela za edukaciju i komunikaciju te osmišljavanjem edukativno-pedagoških programa za sve generacije sve smo bliži muzejskoj viziji – novim pristupom približiti se novoj publici.

Muzejski pedagog, samostalno ili u suradnji s muzejskim djelatnicima i ostalim programskim partnerima, organizira edukativne izložbe, tematske radionice te izdaje edukativne publikacije. U Muzeju Slavonije provode se samostalni edukativni projekti, a Muzej se uključuje i u edukativne projekte s drugim muzejima, ustanovama i udrugama.

Ciljevi djelatnika edukacijskog odjela Muzeja Slavonije jesu analiziranje potreba posjetitelja, uspostavljanje dugoročnih veza i suradnje između muzeja i drugih odgojno-obrazovnih i kulturnih institucija te srodnih udruga i stručnjaka, redovito vrednovanje edukacije radi provjere učinkovitosti i osiguravanja kvalitete edukacije te još mnogo više.

Komunikacijom do novih muzejskih sadržaja

Komunikacija s vama odnos je na kojemu vrijedno radimo. Želimo stvoriti pozitivnu sliku Muzeja Slavonije u javnosti. Praćenjem promjenjivih potreba posjetitelja za kvalitetnom kulturnom ponudom odjel prilagođava plasman kulturnog proizvoda potencijalnim korisnicima uz neprestano poboljšanje kvalitete komunikacije i odnosa s javnošću. Odjel surađuje s brojnim vanjskim suradnicima, turističkim i kreativnim agencijama, medijima, strukovnim organizacijama te obrazovnim ustanovama svih razina. Inicira, dogovara, priprema i vodi brigu o provođenju partnerske i sponzorske suradnje. Dogovara različite oblike suradnje poput zahtjeva za snimanja u prostoru Muzeja, najma prostora za održavanje koncerata, promocija, izložbi i predavanja, korištenja tehničke opreme u vlasništvu Muzeja i sl.

Djelatnice:

Jesenka Ricl, pedagog, voditeljica odjela
Tel: +385 (0)31 328 778
E-mail: jesenka.ricl@mso.hr

 

Denis Detling, viši kustos pedagog
E-mail: denis.detling@mso.hr

Skip to content