Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “DUGI ŽENSKI MARŠ”

16/12/2021 / 12:00 - 13:30

U Knjižnici Muzeja Slavonije u četvrtak 16. prosinca s početkom u 12:00 sati na adresi Trg Ivana Pavla II. 1 održat će se predstavljanje knjige Dugi ženski marš autorice dr.sc. Ane Rajković Pejić.

Uz autoricu, na predstavljanju sudjeluju doc. dr. sc. Branimir Janković, dr.sc. Dinko Župan te moderatorica događanja Valentina Kezić.

Iz predgovora Renate Jambrešić Kirin izdvajamo: „U vrijeme kad jačaju protufeminističke invektive, ali i procijepi i netrpeljiva razdvajanja na feminističkoj sceni, svaka studija koja nas podsjeća odakle smo krenule i koliko je dug i težak bio marš da bismo osvojile temeljna ženska ljudska prava, više je nego dobrodošla. Kad je pritom riječ o knjizi koju odlikuje sustavnost, istraživačka skrupuloznost i metodološka dosljednost, osjećaj za složenost povijesnih procesa i međupovezanost opće i lokalne, afirmativne i „teške prošlosti“, građanske i radničke historije, onda se radost čitanja udružuje s profesionalnim respektom. Osim nabrojenih, posebna kvaliteta knjige Dugi ženski marš. Položaj radnica i ženski aktivizam u Hrvatskoj između dvaju svjetskih ratova jest feministička etika dijeljenja i umnažanja ženskog intelektualnog naslijeđa te kolegijalnog upućivanja na recentne radove cijelog niza autora i autorica koji se bave novijom poviješću žena u Hrvatskoj i regiji.“

Ljubazno molimo i preporučamo svim posjetiteljima da se pridržavaju epidemioloških mjera te da na ulazu u Knjižnicu predoče važeću Covid potvrdu.

Događaj je besplatan za sve posjetitelje, a organizira se u sklopu Muzejskog četvrtka.

Detalji:

Datum:
16/12/2021
Vrijeme:
12:00 - 13:30
Događaj Tags:
, ,

Organizator

Muzej Slavonije

Lokacija

Trgu Ivana Pavla II. br. 1, Osijek
Trgu Ivana Pavla II. br. 1
Osijek, 31000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Web stranica:
www.mso.hr