Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Promocija kataloga izložbe Priča o nezaboravu u sklopu obilježavanja Mjeseca židovske baštine

21 rujna / 11:00 - 12:30

Muzej Slavonije uključio se programa obilježavanja Mjeseca židovske kulture podsjećajući Osječane na izložbu Priča o nezaboravu : ostavština Hermanna Weissmanna u muzejskim ustanovama Osijeka. Ova izložba, otvorena prošle godine, osvijetlila je zanimljivu obiteljsku priču i bogatu kulturno-povijesnu ostavštinu poznatog osječkoga odvjetnika Hermanna Weissmanna. Izložba realizirana u sklopu europskog projekta Rediscover i Grada Osijeka, uz suradnju Židovske općine Osijek, ukazala je na bogatu i još uvijek nedovoljno istraženu baštinu osječkih Židova, njihov izniman doprinos u gospodarskom, društvenom i kulturnom životu Osijeka te tragičnu priču tijekom Drugog svjetskog rata.

U suradnji s tvrtkom Culex iz Osijeka, u danima pandemije ostvarena je i virtuala šetnja izložbom, a tijekom pripreme izložbe pronašli smo teme za niz novih priča.

21. rujna svečano ćemo promovirati katalog izložbe Priče o nezaboravu : ostavština Hermanna Weissmana u muzejskim ustanovama Osijeka. Promotorica je dr. sc. Ljiljana Dobrovšak s Instituta Ivo Pilar u Zagrebu. S tvrtkom Culex ponovo ćemo prošetati izložbom, Lana Bartolović, mag. knjižničarstva prezentirat će nastavak Projekta, s novim pričama o nezaboravu, sačuvanim u knjižnicama osječkih Židova.

Budite s nama u utorak, 21. rujna u 11 sati u prostoru Odjela knjižnice Muzej Slavonije na Trgu Ivana Pavla II. br. 1

Detalji:

Datum:
21 rujna
Vrijeme:
11:00 - 12:30

Organizatori

Muzej Slavonije
Židovska općina Osijek

Lokacija

Trgu Ivana Pavla II. br. 1, Osijek
Trgu Ivana Pavla II. br. 1
Osijek, 31000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Web stranica:
www.mso.hr