27/07/2016

Edukacijski odjel

Muzej Slavonije je najveći muzej općeg tipa u Hrvatskoj, a broji više od 500 tisuća različitih povijesnih predmeta, koji se čuvaju u više od 160 muzejskih zbirki. Posjetom Muzejskih stalnih postava, ali i gostujućih izložbi možete saznati više o materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini i kulturnom identitetu različitih povijesnih razdoblja i kultura. Naša je misija svim posjetiteljima muzejskih institucija približiti povijesne, ali i suvremene kulturološke vrijednosti. Osnivanjem Edukacijskog odjela i kreiranjem edukativno – pedagoških programa za sve uzraste sve smo bliži muzejskoj viziji – uključiti što veći broj mladih u muzejske programe.

Muzejski pedagog, sam ili u suradnji s muzejskim djelatnicima i ostalim programskim partnerima organizira edukativne izložbe, tematske radionice te izdaje edukativne publikacije. U Muzeju Slavonije provode se samostalni edukativni projekti, a Muzej se uključuje i u edukativne projekte s drugim muzejima, ustanovama i udrugama.

Ciljevi djelatnika edukacijskog odjela Muzeja Slavonije jesu analiziranje potreba posjetitelja, uspostavljanje dugoročnih veza i suradnje između muzeja i drugih odgojno-obrazovnih i kulturnih institucija, te srodnih udruga i stručnjaka,  redovito vrednovanje edukacije radi provjere učinkovitosti i osiguravanja kvalitete edukacije te još mnogo više.

Djelatnici:

Denis Detling, viši muzejski pedagog
E-mail: denis.detling@mso.hr

Jesenka Ricl, muzejska pedagoginja
Tel: +385 (0)31 445 383
Mob: +385 (0)98 248 7132
E-mail: jesenka.ricl@mso.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za sve informacije i upite vezano uz izložbe i događanja u Muzeju Slavonije kontaktirajte nas isključivo na:

Tel +385 (0)31 250 731
E-mail: info@mso.hr