Pozivamo Vas na ugodno druženje s Vericom Bosanac, treći naraštaj žena vozačica tramvaja u Osijeku, 4. studenog 2017. godine u 16 sati, zgrada Glavne straže, Trg Svetog Trojstva 2, Osijek.

Verica Bosanac treći je naraštaj žena vozačica u Osijeku, što je davno prije šezdesetak godina započela gđa. Viktorija Brkić koja je bia prva žena vozačica tramvaja u ovom dijelu Europe i dugo ostala jedina u našem gradu. Gospođa Bosanac, iako je prvotno završila tekstilnu školu, privremeno se zaposlila kao kondukterka u tramvaju da bi se nakon dvije godine privremeno prekvalificirala i ta „privremenost“ traje već 36 godina. Osim što voli čitati, nakon obitelji njena ljubav su tramvaji u kojima provodi život sa raznim dobronamjernim i drugim putnicima.

Poznata je postala prošle godine, kada su prijestolonasljednik Ujedinjenog Kraljevstva princ Charles i njegova supruga posjetili Osijek, te ih je upravo ona provozala našim tramvajem, tako da su oni njoj svakako najpoznatiji putnici, kao i Osijeku i osječkom tramvaju.

Kao jedna od rijetkih žena vozačica tramvaja u Osijeku, imala je čast prošle godine otvoriti izložbu „90 godina električnog tramvaja u Osijeku“.