Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

VESNA MORES U SURETU UGODE

06/11/2021 / 12:00 - 13:30

Prve subote u mjesecu studenom u Susretu ugode gostuje gđa Vesna Mores, osječka menadžerica, humanitarka i veleposlanica u promicanju amatersko – profesionalne tamburaške glazbe u i izvan Hrvatske.

Iako klasičnu glazbu stavlja na prvo mjesto, kao Slavonka se opredijelila za tamburašku glazbu. U Osijeku je znaju kao dugogodišnju tajnicu Slavonskog tamburaškog društva Pajo Kolarić, a dugi niz godina sudjelovala je u organizaciji Festivala hrvatske tamburaške glazbe. Kako je u Paji začetak gotovo svega festivalskog i gđa Mores  je od 1978. godine u njemu i folklorašica i članica Ženske vokalne skupine Šokadija. Dobitnica brojnih nagrada i priznanja, među ostalim i za životno djelo na području kulture Osječko – baranjske županije, a temeljem odluke Predsjedništva Saveza zlatnoj članici za njezina zlatna djela, zlatno srce i ruke u razvoju tamburaške koncertne glazbe je dodijeljena skulptura Marijana Sušca Zlatna tamburica.

Posjetite Susret ugode u subotu 6. studenog 2021. s početkom u podne. Uz gđu Mores ugostit će vas i moderator Susreta gosp. Vlado Pest, organizator susreta i veliki zaljubljenik u priče grada Osijeka. Događaj organizira “Udruga za poljepšavanje grada – moj Osijek” u suradnji s Muzejom Slavonije.

Ulaz na događaj je besplatan. Molimo posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera te da na događaj, zbog ograničenog broja mjesta, dođu nekoliko minuta ranije.
Želimo Vam srdačnu dobrodošlicu u Muzej Slavonije.
Naslovna fotografija je preuzeta s portala OsKultura, a više o radu gđe Mores pročitajte u intervjuu U prvi plan treba staviti ono što je doista naše, jedinstveno i autohtono

Detalji:

Datum:
06/11/2021
Vrijeme:
12:00 - 13:30
Događaj Tags:
, , ,

Organizatori

Udruga za poljepšavanje grada – moj Osijek
Muzej Slavonije

Lokacija

Muzej Slavonije
Trg Sv. Trojstva 6
Osijek, 31000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
+385 31 250 730
Web stranica:
www.mso.hr