Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

RADIONICE ART TERAPIJE U MUZEJU SLAVONIJE

29/06/2021 / 10:00 - 02/07/2021 / 12:30

Ciklus radionica Ljetno putovanje u Muzeju Slavonije ovaj će put djecu povesti na tajanstvenu i bajkovitu pustolovinu koju će stvoriti međusobnom suradnjom i kroz igru. U nizu od četiri radionice u suradnji s osječkom Klinikom kreativnih terapija, sudionici će biti u prilici sudjelovati na aktivnostima koje u svoje središte postavljaju različite umjetnosti kao oblik komunikacije i artikulacije emocija. Radionice se nadovezuju jedna na drugu, postupno stvarajući materijal za kratku glazbeno-scensku izvedbu.

Prva radionica održat će se u utorak 29.06., a posljednja u petak 02.07. Radionice svakog dana započinju u 10:00, a završavaju u 12:30 te su organizirane u sklopu programa „Doktori za baštinu“.

Raspored radionica:

Art terapija 29.6.2021. utorak

voditeljica: Jelena Kovačević

Ciklus započinje radionicom na kojoj će sudionici oblikovati lutkice koristeći raznovrsne materijale – žice, tkanine, konce i raznobojni papir. U kombiniranoj tehnici, pod vodstvom art terapeutkinje Jelene, stvorit će zagonetne likove poput junaka, čarobnjaka, varalica i lutalica, koji će potom oživjeti na narednim radionicama.

Terapija pokretom i plesom 30.6.2021. srijeda

voditeljica: Antonija Blažević

Terapeutkinja pokretom i plesom, Antonija, pobrinut će se da se lutkice zagriju za predstavu koja tek slijedi. Radionica je namijenjena poticanju zdravog dječjeg razvoja i ostvarenja potencijala na djeci bliski način, putem pokreta. Ovaj terapijski pristup pomaže djeci povezati se s vlastitim tijelom, čime unaprijeđuju samopouzdanje i samoprihvaćanje te izražavaju ono što doista jesu.

Dramaterapija 1.7.2021. četvrtak

voditeljica: Maja Štimac

Dramatičnu situaciju će s djecom stvarati dramaterapeutkinja Maja. Sudionici radionice će, slijedeći upute voditeljice, stvoriti priču služeći se metodom „6PSM“. Priču će uprizoriti služeći se lutkama izrađenim na art terapijskoj radionici.

Muzikoterapija 2.7.2021. petak

voditeljica: Tena Duran

I za kraj – maestro, muzika! Muzikoterapeutkinja Tena će s djecom, kroz mnoštvo glazbenih igara, stvoriti glazbenu podlogu za njihovu scensku izvedbu. Kroz različite vježbe sviranja i vođene imaginacije sudionici će uploviti u svijet veselih nota i šarenih rekvizita te na taj način kvalitetno provesti vrijeme jedni s drugima.

Zbog ograničenog broja mjesta prijave na radionice su obvezne. Djecu možete prijaviti na jednu ili više radionica. Prijavnicu možete ispuniti putem poveznice 

Cijena sudjelovanja po djetetu iznosi 30,00 HRK. Tijekom radionica potrebno je pridržavati se epidemioloških mjera.

Za više informacija stojim na raspolaganju.

Kontakt:

Jesenka Ricl, voditeljica Odjela za edukaciju i promidžbu

email: jesenka.ricl@mso.hr

tel: +385 31 328778

Detalji:

Početak:
29/06/2021 / 10:00
Kraj:
02/07/2021 / 12:30
Događaj Category:
Događaj Tags:
, , , ,

Organizator

Klinika kreativne terapije
Web stranica:
https://klinikakreativnihterapija.com/