Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

PROMOCIJA PROJEKTA VIRAL UZ GOSTOVANJE STRUČNJAKA

04/07/2021 / 18:00 - 19:00

U nedjelju 4. srpnja 2021. s početkom u 18:00, u dvorištu Stare Pekare, predstavljamo međunarodni projekt VIRAL – Virtual Reality Archive Learning, u kojem sudjeluje Muzej Slavonije uz partnere iz Švedske, Njemačke, Austrije, Ujedinjenog Kraljevstva i Portugala. Osim predstavljanja rezultata i aktivnosti projekta održat će se i moderirani razgovor s gostima na temu “Budućnost industrijske baštine Osijeka”. 

Projekt će predstaviti voditeljica aktivnosti, Jesenka Ricl, inače voditeljica Odjela za edukaciju i promidžbu u Muzeju Slavonije, nakon čega slijedi moderirani razgovor s gostima na temu „Budućnost industrijske baštine Osijeka“. U razgovoru sudjeluju Davorin Jakšinski (Osječka tvornica ideja), Mirna Karzen (Karzen i Karzen), dr.sc. Igor Mavrin (Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku) i Mario Vučak Mikić (Culex). 

Zajednice i gospodarstvo diljem Europske unije doživljavaju velike promjene u tehnološkom i digitalnom smislu. Te promjene utječu na tržište rada i demografske promjene. Stare profesije – u nekadašnjim ljevaonicama, rudnicima, brodogradilištima – gotovo da izumiru. Bez prilagodbe potražnji tržišta rada i stjecanju novih kvalifikacija, digitalnih vještina i znanja velikom broju osoba prijeti nezaposlenost. Kroz razgovor ćemo saznati više o zajedničkim baštinskim temama europskih gradova, ali i potencijalima industrijske baštine, o tome kako koristiti digitalne inovacije poput proširene i virtualne stvarnosti te kako steći nova znanja, vještine i kompetencije pomoću VIRAL priručnika, web platforme i besplatnih edukativnih materijala.

Primarni cilj projekta VIRAL je istraživanje i dokumentiranje industrijske baštine te usavršavanje i stjecanje novih vještina onih generacija koje su bile zaposlene u industrijskim pogonima, a danas se suočavaju s manjim brojem poslovnih prilika, u čemu će velika pomoć biti uporaba digitalnih tehnologija poput VR i AR, videozapisa od 360 stupnjeva, tehnoloških alata i metoda dokumentiranja.

Projekt VIRAL je financiran kroz program Erasmus Plus. Događaj organiziramo u suradnji s udrugom Osječka tvornica ideja, u sklopu Osječkog ljeta kulture. Nakon 19:00 sati nastavlja se program OLJK-a otvorenjem izložbe OLT Times uz popratni glazbeno – zabavni program. Više o događaju saznajte na OLT Times – priča o industrijskoj baštini

Više o projektu:

Datum početka projekta: 01.09.2018.

Trajanje projekta: 36 mjeseci

Nacionalna agencija nositelja projekta: AT01 (Austrija)

Identifikacijska oznaka: 2018-1-AT01-Ka204-039209

Vrijednost projekta: 401.553,00 EUR

Organizacija nositelj: Stadtarchiv Dornbirn

Organizacije partneri: Muzej Slavonije (Hrvatska), Stadt Wuppertal (Njemačka), ELearning Studio (Ujedinjeno kraljevstvo), Elderberry AB (Švedska), Município de Torres Novas (Portugal), Coventry University (Ujedinjeno kraljevstvo)

Više na webu: https://www.viraltraining.net/

Organizator

Muzej Slavonije
Telefon:
00385 31 250 730
E-pošta:
mso@mso.hr
Web stranica:
www.mso.hr

Lokacija

Trg Vatroslava Lisinskog 11, Osijek
Croatia (Local Name: Hrvatska) Pogledaj na Google maps-u