Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

MUZEJ SLAVONIJE OBILJEŽAVA NOĆ MUZEJA 2021

29 siječnja / 18:00 - 30 siječnja / 00:00

 

U digitalnoj Noći Muzeja 2021. osječka Tvrđa i Trg Sv. Trojstva oživjet će uz LED ekrane na kojima muzeji prikazuju multimedijalni sadržaj. Muzej Slavonije će posjetiteljima predstaviti virtualnu šetnju po izložbi Donacije. U vijeme kad zbog epidemiološke situacije čuvamo svoje, ali i zdravlje drugih, uz virtualnu šetnju naši će posjetitelji biti na korak bliže kulturnom sadržaju muzeja. Nažalost, muzejske izložbe neće biti otvorene za posjetitelje, ali vas i dalje pozivamo na šetnju osječkom Tvrđom. Nadamo se da će i za vas, kao i za nas, digitalne inovacije biti novi doživljaj kulturne baštine. 

18.00 – 24.00 VIRTUALNA ŠETNJA IZLOŽBA DONACIJE Na LED ekranu veličine 3×2 metra, smještenom ispred Muzeja Slavonije prikazivat će se virtualna šetnja po izložbi Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994.-2019. Virtualna šetnja je izrađena sredinom 2020., usljed epidemije Covid-19. Tehnologijom snimanja videozapisa od 360 stupnjeva omogućili smo posjetiteljima i digitalnim korisnicima novo iskustvo te pristup kulturnom sadržaju.

19.00 – 19.30 GRGUR MARKO IVANKOVIĆ O ZNAMENITOSTIMA OSJEČKE TVRĐE Kustos Povijesnog odjela, gosp. Ivanković govorit će o znamenitostima osječke Tvrđe, s naglaskom na Zgradu Magistrata u kojoj je smješten Muzej Slavonije. Stručno vodstvo će se održati na ulazu u Muzej Slavonije, ali i izvan muzeja, kako bi posjetitelji na licu mjesta doživjeli arhitekturu najstarije barokne Zgrade Magistrata, i ostalih monumentalnih posebnosti osječke Tvrđe.

18.00 – 24.00 MSO D(R)IVE IN Istražite ponudu muzejske suvenirnice i po sniženim cijenama odaberite muzejske publikacije ili suvenire. I ove godine za vas smo pripremili bogatu ponudu. Razveselite školarce veselim blokićima, a iskrene ljubitelje kulture, umjetnosti i povijesti publikacijama prigodne tematike.
18.00 – 24.00 DIGITALNI KUTAK MUZEJA SLAVONIJE Predstavljamo digitalni kutak Muzeja Slavonije na internet stranici www.mso.hr Odaberi Memory, Puzzle, virtualne šetnje ili 3D. Otkrij zanimljivosti Muzeja Slavonije jednim klikom.
Više informacija o programu Noći muzeja 2021. možete pronaći na službenoj internet stranici manifestacije.

Detalji:

Početak:
29 siječnja / 18:00
Kraj:
30 siječnja / 00:00
Događaj Tags:
, ,
Web stranica:
https://nocmuzeja.hr/muzej/muzej-slavonije/

Organizator

Muzej Slavonije
Telefon:
00385 31 250 730
E-pošta:
mso@mso.hr
Web stranica:
www.mso.hr