Latest Past Događanja

MUZEJ SLAVONIJE OBILJEŽAVA NOĆ MUZEJA 2021

U digitalnoj Noći Muzeja 2021. osječka Tvrđa i Trg Sv. Trojstva oživjet će uz LED ekrane na kojima muzeji prikazuju multimedijalni sadržaj. Muzej Slavonije će posjetiteljima predstaviti virtualnu šetnju po izložbi Donacije. U vijeme kad zbog epidemiološke situacije čuvamo svoje, ali i zdravlje drugih, uz virtualnu šetnju postat ćemo na korak bliže kulturnom sadržaju muzeja. Nadamo se da će i za vas, kao i za nas, digitalne inovacije biti novi doživljaj kulturne baštine.

OTVORENJE IZLOŽBE PRIČA O NEZABORAVU – OSTAVŠTINA HERMANNA WEISSMANNA U MUZEJSKIM USTANOVAMA OSIJEKA

Muzej Slavonije Trg Sv. Trojstva 6, Osijek

Muzej Slavonije prepoznao je mogućnost prezentacije vrijedne ostavštine dr. Hermanna Weissmanna te u četvrtak predstavlja izložbeni i izdavački projekt u sklopu kojega će se predstaviti vrijedna kulturno-povijesna zbirka poznatog Osječanina, ali i ispripovjedati zanimljiva obiteljska priča. Ministarstvo kulture također je, uz Grad Osijek, podržalo muzejsku inicijativu. Ovaj vrijedan projekt rezultat je suradnje istraživačkog tima u kojemu se nalaze Branislav Miličić, Grgur Marko Ivanković, Andreja Šimičić i Marina Vinaj, Ivan Roth, Martina Gavran Španiček, Gabrijela Baričić i Ivana Knežević Križić. Projekt je realiziran uz svesrdnu pomoć Židovske općine Osijek te dr. sc. Ljiljane Dobrovšak s Instituta Ivo Pilar.

LIKOVNA RADIONICA “GOSPODIN U NASLONJAČU, JEZERO I DRVO, JABUKA U ZDJELI”

Muzej Slavonije Trg Sv. Trojstva 6, Osijek

Krenimo zajedno u istraživanje likovnih djela. Saznajmo više o predmetima koji su u prošlom, ali i ovom stoljeću krasili dom osječke obitelji Weissmann. Portreti, pejzaži, mrtva priroda... gospodin u naslonjaču, jezero i drvo, jabuka u zdjeli. Likovna djela nastaju pomoću crtačkih i slikarskih tehnika. A koliko smo mi vješti u crtanju i slikanju? Otkrijmo u subotu.