Godišnji koncert tradicionalni je nastup koji HPD Lipa redovito održava krajem svake sezone, a ovaj će se biti poseban jer se održava u okviru ovogodišnjeg obilježavanja velike obljetnice: 140 godina uspješnog postojanja i rada jednog od najstarijih, najtrofejnijih i najkvalitetnijih pjevačkih društava u Hrvatskoj.

 

lipa
Gotovo sve skladbe koje su na programu koncerta naći će se na novom Lipinom nosaču zvuka. Naime, u suradnji s gospodinom Brankom Starcom i izdavačkom kućom Best Music iz Zagreba, u rujnu ove godine Lipa će, također u sklopu proslave 140. godišnjice, objaviti novi CD s 14 novih pjesama snimljenih unazad posljednje dvije godine.

Koncert će se održati 30. lipnja 2016. s početkom u 21 sat, u atriju zgrade Glavne straže, Trg Sv. Trojstva 2. Na koncertu će lipašice i lipaši, a cappella ili uz klavirsku pratnju Igora Rončevića, otpjevati 15-ak raznovrsnih i stilski različitih skladbi domaćih i inozemnih skladatelja čijom su izvedbom u proteklih nekoliko godina postizali uspjehe na natjecanjima pjevačkih zborova ili u pojedinim velikim glazbeno-scenskim projektima.

Zborom će, naravno, ravnati dirigentica prof. Valerija Fischbach, a program je pripremljen u suradnji s kodirigenticama, prof. Ozanom Tomić i prof. Lidijom Neznanović. Zahvaljujemo se Muzeju Slavonije na ustupanju prostora za Godišnji koncert, a ulaz je slobodan.