O D L U K A o radnom vremenu Muzeja Slavonije za posjetitelje i korisnike

Poštovani,    prema preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH vezanih uz epidemiju koronavirusa, od danas je Muzej Slavonije zatvoren za posjetitelje i  korisnike do daljnjega. Muzej Slavonije redovito prati preporuke mjerodavnih tijela i prema njima će i nadalje postupati, a aktualnosti objavljivati na svojim službenim stranicama www.mso.hr  i profilima Muzeja Slavonije na društvenim mrežama.   Zahvaljujemo na razumijevanju.

Posted in Nekategorizirano

Učenici i studenti besplatno u Muzej Slavonije

Zahvaljujući sponzorskom ugovoru kojega je Muzej Slavonije potpisao s Energia Naturalis & PPD učenici i studenti i dalje mogu besplatno posjetiti izložbene postave u Muzeju Slavonije. Iznimno smo sretni što je ponovnim potpisivanjem ugovora kultura bliža svima, a posebno djeci i mladima. Zahvaljujemo našim partnerima na ukazanom povjerenju, a posjetiteljima Muzeja želimo ukazati srdačnu dobrodošlicu!
-> Continue reading Učenici i studenti besplatno u Muzej Slavonije

Otvorenje izložbe LADO / RELJEFI / TRAGOVI

Izložba fotografija LADO / RELJEFI / TRAGOVI otvara se u Muzeju Slavonije u Osijeku 11. ožujka 2020. s početkom u 18:00 sati. Autorica izložbe Petra Slobodnjak višegodišnja je suradnica jedinog nacionalnog folklornog ansambla koja ga je pratila na nastupima, probama i putovanjima, te svojom neumornom predanošću i talentom tražila trenutke koji nama gledateljima nisu uvijek
-> Continue reading Otvorenje izložbe LADO / RELJEFI / TRAGOVI

Stručno vodstvo za građanstvo po izložbi “Od rokokoa do secesije” u sklopu Muzejskog četvrtka

U četvrtak 05. ožujka 2020., s početkom u 18:00 sati, u Muzeju Slavonije održat će se stručno vodstvo za građanstvo povodom zatvaranja gostujuće izložbe “Od rokokoa do secesije – odijevanje i pribor – izbor iz fundusa Muzeja grada Splita”. Građane će voditi autorica izložbe, kustosica Darka Perko Kerum. Ulaz na događaj je besplatan.

Doktori za baštinu: likovna radionica “Buše u karnevalsko doba”

U subotu 15. veljače s početkom u 11:00 sati u Muzeju Slavonije održat će se likovna radionica za djecu pod nazivom “Buše”. Radionica se prigodno održava u karnevalsko doba, ususret baranjskim Petaračkim Bušama. Tema radionice su narodni običaji i proslave na kojima sudionici nose bajkovite, ponekad strašne maske poput onih u pohodu bušara, tj. poklada
-> Continue reading Doktori za baštinu: likovna radionica “Buše u karnevalsko doba”

Program Muzeja Slavonije u Noći muzeja 2020.

Muzej ponovno postaje prostor susreta velikog broja posjetitelja u petak 31. siječnja 2020. povodom obilježavanja petnaeste po redu NOĆI MUZEJA, manifestacije koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Posted in Nekategorizirano